planten omdat ze mooi zijn en omdat uw garnalen er in kunnen schuilen

Shrimpparadise streeft ernaar om een gevarieerd en bijzondere plantenverzameling aan te kunnen bieden aan alle garnalenliefhebbers. De aangeboden planten zijn allen zeer geschikt voor een garnalenaquarium. De planten zijn over het algemeen langzaam groeiend en weinig lichtbehoevend en zodoende ook makkelijk in onderhoud. De planten komen uit bakken met garnalen dus hoeven de plantjes niet meer gespoeld te worden. Vrij van pesticiden, er kunnen wel slakkeneitjes (posthoornslak) mee liften.

 

LET OP: de aangeboden planten zijn stekjes van eigen moederplanten. Het voordeel hiervan is dat al onze planten al 'ingewaterd' (submers) zijn en zullen dan ook geen bladeren verliezen of afsterven als ze in een nieuw aquarium worden geplaatst. Verder is eigen kweek natuurlijk veel duurzamer dan import.

 

Mossen zijn over het algemeen voldoende om een gaasje of steen met een oppervlakte van 10 x 10 cm mee te bedekken. Tenzij anders aangegeven.

 

Planten van Shrimpp

 

Riccia Fluitans
Riccia Fluitans is een makkelijke en relatief snelgroeiend drijfplantje. Riccia Fluitans wordt in de volksmond ook wel watervorkje genoemd. Vanwege de karakteristieke vorkachtige vorm 'haken' de plantjes makkelijk in elkaar en kan zodoende e ... (meer lezen)
€ 2,95
Microsorum pteropus 'Thors Hammer'
  Microsorum pteropus ‘Thors Hammer’ is een variant van de welbekende javavaren. De Thors Hammer is echter heel zeldzaam en echt een rariteit. De plant is vrij compact en de toppen van de bladeren zijn uniek van vorm. Deze plant doet ... (meer lezen)
€ 5,95 € 3,95
Limnobium Laevigatum
Limnobium Laevigatum is een decoratieve drijfplant dat lange wortels ontwikkeld. De blaadjes zijn hartvormig en hebben een doorsneden van ca. 1 cm. De lange wortels vormen goede verstopmogelijkheden voor uw jongbroed. Het is een makkelijke d ... (meer lezen)
€ 3,95
Levermos
Levermos is een van de makkelijkere soorten. Levermos is redelijk snelgroeiend vergeleken met de overige mossoorten. Het mos heeft een 'wierachtige' verschijningsvorm en heeft een donkergroene kleur. Levermos kan op steen of op hout gebonden ... (meer lezen)
€ 6,95
Microsorum pteropus 'windelov'
Microsorum pteropus ‘windelov’ is een kweekvorm van de welbekende javavaren. De windelov is ‘is een kweekvorm dat ontwikkeld is ion Denemarken door de Heer Holger Windelov. De bladeren zijn frisgroen, iets lichter van kleur dan de javavaren. ... (meer lezen)
€ 2,95
Koraalmos (Riccardia Chamedryfolia)
Koraalmos is een zeer populaire mossoort dat de laatste jaren steeds vaker terug te vinden is in garnalenaquaria. Koraalmos is een langzaam groeiende soort dat een mooi gewelfd tapijt kan vormen. Zeer makkelijk in onderhoud en toepasbaar in ... (meer lezen)
€ 9,95
Microsorum pteropus 'needle leaf'
Microsorum pteropus ‘needle leaf’ is een variant van de welbekende javavaren. Net als javavaren komt de ‘needle leaf’ van oorsprong uit Zuid-Oost Azië. Door zijn unieke smalle bladeren is het een van de meest populaire planten geworden in de ... (meer lezen)
€ 3,95
Microsorum pteropus 'mini trident'
  Microsorum pteropus 'mini trident’ is het kleine broertje variant van de trident. De 'mini trident' is echter vrij zeldzaam en echt een rariteit. De plant is vrij compact en de bladeren zijn vrij kort en smal en op het einde vertakt ... (meer lezen)
€ 4,95
distichophyllum sp
  Distichophyllum sp is een zeldzame mossoort, echt een rariteit. Distichophyllum bestaat als het ware uit kleine houtige stengels. Heel mooi effect als het eenmaal goed groeit en vastgehecht is aan steen of hout. Deze mos hecht wel m ... (meer lezen)
€ 6,95 € 4,95
Fissidens Fontanus
Fissidens fontanus is een van de meest gewilde mossoorten. De frisgroene kleur en de fijne vertakkingen zorgen ervoor dat deze mos een blikvanger in uw aquarium is.    De hoeveelheid mos dat wordt aangeboden is voldoende voor e ... (meer lezen)
€ 8,95
Bucephalandra 'Catherinea'
Mooie frisgroene bucephalandra soort met langwerpige bladeren, middelgroot formaat.  Mooie blikvanger, dat redelijk snel groeit. Aangeboden wordt een rhizoom (wortelstok) met circa 5 bladen   ... (meer lezen)
€ 4,95 € 2,95
Kameroenmos (Plagiochilaceae sp.)
Kameroenmos is een relatief zeldzame mossoort in de aquariawereld. Sinds begin dit jaar kweekt shrimpparadise kameroenmos en sinds kort kunnen we het ook aanbieden in onze webshop. Kameroenmos komt van oorsprong uit kameroen, deze mos ... (meer lezen)
€ 8,95
Callicostella Pancuras
Callicostella Pancuras is een zeldzame mossoort, echt een rariteit. Callicostella heeft een horizontale iets hangende groeivorm. Op de bodem vormt het een mooi groen tapijt. Deze mos hecht ook heel goed aan steen en hout. Echt een aanwinst v ... (meer lezen)
€ 8,95
Bolbitis Heudelotii
  Bolbitis Heudelotii komt van oorsprong uit West-Afrika en is een prachtige varen met transparante frisgroene bladeren.  De Bolbitis heudelotii wordt ook wel de waterglasvaren genoemd. De waterglasvaren is een ideale plant voor in ... (meer lezen)
€ 6,95 € 3,95
Salvinia Minima
Salvinia Minima is een relatief zeldame drijfplant dat maar zelden aangeboden wordt. Via fanatieke hobbykwekers hebben we deze bijzondere drijfplant kunnen bemachtigen. Reeds hebben we voldoende om deze mooie drijfplant ook in de webshop aan ... (meer lezen)
€ 3,95
Koraalmos Micro
Micro koraalmos is een zeer zeldzame mossoort dat pas recent bij enkele liefhebbers in bezit is. Het lijkt erg op koraalmos maar heeft een veel fijnere structuur. Het groeit ook langzamer dan koraalmos. Groeit prima op lavasteen en hout. De ... (meer lezen)
€ 8,95
Bucephalandra 'Arrogant Blue'
De Arrogant Blue heeft frisgroene bladeren met her en der hele kleine blauwe stipjes. Met het blote oog is het nauwelijks waarneembaar maar het maakt deze plant wel extra bijzonder. De bladeren zijn ovaalvormig en middelmatig groot. (ca, 2 c ... (meer lezen)
€ 9,95
Crepidomanes Vietnam type 2
Crepidomanes zijn een klein soort mosachtige varens. Ze zijn extreem traag groeiend, vandaar dat ze maar zelden in winkels worden aangeboden. De aangeboden crepidomanes van Shrimpparadise zijn stekjes van eigen moederplanten. In de na ... (meer lezen)
€ 9,95 € 6,95
Fissidens Nobilis
Fissidens nobilis is een zeldzame mossoort dat maar zelden wordt aangeboden. De nobilis heeft lange rechte stelen van circa 3-4 cm. Het zorgt voor ook mooie verstopplekken voor je jonge garnalen.   Foto 2 geeft een indicatie va ... (meer lezen)
€ 8,95
Bucephalandra 'Mini coin black'
Donkerbladige bucepahalandra met kleine ovale bladeren. Dit is een kleine laagblijvende kruipende soort. Een absolute aanwinst voor uw aquarium.   De laatste foto geeft een indicatie van de aangeboden hoeveelheid. ... (meer lezen)
€ 14,95
Bucephalandra 'mini black velvet'
Mini black velvet is een attractief plantje met mooie langwerpige bladen. Nieuwe groeischeuten zijn lichtgroen van kleur terwijl oudere bladeren een donkere (zwarte) schijn hebben. Dit plantje doet het heel goed in een garnalen aquarium, en ... (meer lezen)
€ 8,95
Fissidens hououa
Fissidens hououa is een rariteit en niet in de handel verkrijgbaar. Deze soort is zeer langzaam groeiend. De stengels zijn circa 0,6 cm groot.  Het beste groeit deze fissidens op lavasteen.    Aangeboden wordt een setje van ... (meer lezen)
€ 8,95 € 4,95
Bolbitis Baby leaf
  Bolbitis Baby leaf is een zeldzame bolbitis soort die in Nederland vooralsnog relatief onbekend is. Het is een langzaam groeiende bolbitis met mooie fris groene steeltjes met fijne blaadjes. Vergeleken met de Bolbitis Thailand is de ... (meer lezen)
€ 10,95
Bucephalandra 'mini catherina dark'
Mini catherina dark is een attractief plantje met mooie langwerpige bladen. Nieuwe groeischeuten zijn lichtgroen / gelig van kleur terwijl oudere bladeren een donkere groene kleur hebben.    Bucephalandra's zijn planten die het ... (meer lezen)
€ 8,95
Bucephalandra 'Deep Purple'
Zoals de naam het al omschrijft heeft deze Bucephalandra een paarse schijn op het blad. De bladeren zijn ovaalvormig en middelmatig groot. (ca, 2 cm).  
€ 10,95
Bucephalandra 'Brownie Helena'
De Brownie Helena heeft frisse donkergroene bladeren en zijn ovaalvormig middel groot. (ca, 3-4 cm). Een bijzondere verschijning in uw aquarium    
€ 9,95
Microsorum pteropus 'mini'
  Microsorum pteropus 'mini’ is het kleine broertje variant van de welbekende javavaren. De 'mini' is echter vrij zeldzaam en echt een rariteit. De plant is vrij compact en de bladeren zijn vrij kort en smal (5 - 10 cm lang) Deze plan ... (meer lezen)
€ 4,95
Bucephalandra 'Bukit kelam sintang'
De Bukit Kelam Sintang is een middelgrote bucephalandra soort. De bladeren zijn fris groen van kleur en langwerpig van vorm en worden 4 - 6 cm lang.   Deze soort groeit redelijk snel.   Bucephalandra's zijn planten di ... (meer lezen)
€ 5,95
Anubias Nana
    Anubias Nana is een prachtige anubias soort. De plant heeft middelgrote bladeren en zijn frisgroen van kleur.  pH 5,5 – 7,5 temp. 18 – 27 graden   Briefpost: dit product kan goedkoop verzonden worden ... (meer lezen)
€ 6,95
Fissidens miroshaki
Fissidens miroshaki is een rariteit en niet in de handel verkrijgbaar. Deze soort is zeer langzaam groeiend. De stengels zijn circa 0,6 cm groot.  De blaadjes zijn vrij groot vergeleken met andere fissidens soorten. Mooie mossoort dat echt e ... (meer lezen)
€ 8,95
Bolbitis Cuspidata
  Bolbitis Cuspidata is een bolbitis soort die in Nederland vooralsnog relatief onbekend is. Het is een langzaam groeiende bolbitis met mooie fris groene steeltjes met fijne blaadjes. De cuspidata wordt vrij groot, stengels worden cir ... (meer lezen)
€ 6,95 € 3,95
Anubias paxing
Anubias paxing is een mooie kleinblijvende anubiassoort met frisgroene langwerpige ovale bladeren. pH 5,5 – 7,5 temp. 18 – 27 graden   Briefpost: dit product kan goedkoop verzonden worden via briefpost (max. 200 gram) ... (meer lezen)
€ 7,95
Bucephalandra 'Mini coin purple'
De mini coin purple lijkt qua vorm en grootte veel op de minicoin black. Het is een kleine variant dat een beetje paars/rood/groen van kleur is. Op het blad zitten veel kleine spots. Een echte blikvanger voor uw aquarium. Het is echter wel e ... (meer lezen)
€ 12,95
Bucephalandra 'Red Blood Centipede'
  Red Blood Centipede  heeft vrij grote ovaalvormige bladeren die rood / paars / groen van kleur zijn. De bladeren worden zo een 4 cm lang en 1- 1,5 cm breed. De red blood centipede behoort tot de middelgrote bucephalandra soorten. Op ... (meer lezen)
€ 8,95
Fissidens Mini
Fissisens mini lijkt qua groeivorm en groeisnelheid heel erg op de fissidens fontanus. De mini is alleen wat kleiner van vorm.  De frisgroene kleur en de fijne vertakkingen zorgen ervoor dat deze mos een blikvanger in uw aquarium is. Fisside ... (meer lezen)
€ 5,95
Bucephalandra 'Kedagang round'
De Kedagang round heeft een frisgroene kleur. De bladeren zijn ovaalvormig en middelmatig groot. (ca, 2 cm).  
€ 6,95
Bucephalandra 'Silat Hulu'
De Silat Hulu heeft frisse groene bladeren en zijn ovaalvormig middel groot. (ca, 4 cm). Een bijzondere verschijning in uw aquarium.    
€ 6,95
Fissidens splachnobroides
Fissidens splachnobroides is een rariteit en niet in de handel verkrijgbaar. Deze soort is zeer langzaam groeiend. De stengels zijn circa 0,8 cm groot.  Het beste groeit deze fissidens op lavasteen.    Aangeboden wordt een s ... (meer lezen)
€ 8,95
Bolbitis Thailand
  Bolbitis Thailand is een zeldzame bolbitis soort die in Nederland vooralsnog onbekend is. Het is een langzaam groeiende bolbitis met mooie fris groene steeltjes met fijne blaadjes. Hoogte is circa 4 cm. Aangeboden wordt een r ... (meer lezen)
€ 8,95
Christmas mos
Christmas mos heeft een heel typische driehoekige structuur. Dit is ook de reden van de benaming 'christmas mos'.  Het is een makkelijk te houden mossoort en groeit redelijk snel. Voor garnalen vormt deze mos ideale schuilplekken voor de ... (meer lezen)
€ 4,95
Bucephalandra 'Medusa'
De Medusa heeft frisgroene langwerpige bladeren en middel groot. (ca, 3 - 4  cm). Een bijzondere frisse verschijning vanwege zijn langwerpige bladeren.    
€ 6,95
Bucephalandra 'Leto"
De Leto is een middelgrote bucephalandra soort. De bladeren zijn groen / rood van kleur en langwerpig en smal van vorm en worden 4 - 6 cm lang.   Deze soort groeit matig snel.   Bucephalandra's zijn planten die het be ... (meer lezen)
€ 6,95
Bucephalandra 'Broad wavy'
De Broad wavy is een middelgrote buce soort. De bladeren zijn langwerpig met een fris groene kleur met zilverkleurige stippen. Een echte blikvanger in uw aquarium   ... (meer lezen)
€ 9,95 € 4,95
Bucephalandra 'Melody'
  Melody heeft vrij grote ovaalvormige bladeren die paars / groen van kleur zijn. De bladeren worden zo een 4 cm lang en 1- 1,5 cm breed. De melody behoort tot de middelgrote bucephalandra soorten. Een mooie attractieve plant die snel ... (meer lezen)
€ 8,95
Crepidomanes Vietnam type 1
Crepidomanes zijn een klein soort mosachtige varens. Ze zijn extreem traag groeiend, vandaar dat ze maar zelden in winkels worden aangeboden. De aangeboden crepidomanes van Shrimpparadise zijn stekjes van eigen moederplanten. In de na ... (meer lezen)
€ 8,95
Bucephalandra 'purple blue'
De purple blue is een kleine variant dat een beetje paars/rood/groen van kleur is. Deze bucephalandra heeft veel gelijkenis met de mini coin soorten. Echter is deze een fractie groter en groeit meer de hoogte in. Op het blad zitten ve ... (meer lezen)
€ 8,95
Bolbitis Mini
  Bolbitis Mini is een kleine variant van de Heudeloti. Qua groeivorm is deze zeer gelijkend, alleen blijft deze een stuk kleiner wat de 'mini' weer zeer geschikt maakt voor een nano aquarium. De hoogte is circa 8 cm.  Deze pla ... (meer lezen)
€ 9,95
Crepidomanes Peacock
Crepidomanes zijn een klein soort mosachtige varens. Ze zijn extreem traag groeiend, vandaar dat ze maar zelden in winkels worden aangeboden. De aangeboden crepidomanes van Shrimpparadise zijn stekjes van eigen moederplanten. In de na ... (meer lezen)
€ 39,95
Bucephalandra 'Sintang'
De Sintang is een middelgrote buce soort. De bladeren zijn langwerpig met een mooie paarsrode kleur met zilverkleurige stippen. Een echte blikvanger in uw aquarium  
€ 12,95
Bucephalandra 'Red'
De Red is een middelgrote bucephalandra soort. De bladeren zijn groen / rood van kleur en langwerpig van vorm en worden 4 - 6 cm lang.   Deze soort groeit matig snel.   Bucephalandra's zijn planten die het best gedije ... (meer lezen)
€ 7,95
Bucephalandra 'theia blue green'
De Theia blue green is een hele mooie bijzondere bucephalandra soort. Heel langzaam groeiend vergeleken met andere soorten maar wel heel erg mooi van kleur. Het blad is blauw / groen van kleur en het blad is ovaal vormig. De bladeren worden ... (meer lezen)
€ 14,95
Bucephalandra 'Sakura Pink'
De Sakura Pink is een diamantje in het aquarium. De Sakura Pink behoort tot de grotere soorten. In totaal kan deze wel 15 cm lang worden. Het blad is echter heel bijzonder, de bovenkant is groen met een tintje roze, de onderkant is roze van ... (meer lezen)
€ 29,95
Crepidomanes Malibu type 2
Crepidomanes zijn een klein soort mosachtige varens. Ze zijn extreem traag groeiend, vandaar dat ze maar zelden in winkels worden aangeboden. De aangeboden crepidomanes van Shrimpparadise zijn stekjes van eigen moederplanten. In de na ... (meer lezen)
€ 14,95
Crepidomanes malabaricum
Crepidomanes zijn een klein soort mosachtige varens. Ze zijn extreem traag groeiend, vandaar dat ze maar zelden in winkels worden aangeboden. De aangeboden crepidomanes van Shrimpparadise zijn stekjes van eigen moederplanten. In de na ... (meer lezen)
€ 14,95
Bucephalandra 'Dark velvet'
De Dark velvet heeft langwerpige donkergroene bladeren. De bladeren worden circa 5 cm lang en zijn circa 0,8 cm breed. Op het blad zijn zilverkleurige stippen zichtbaar. Een heel mooi plantje en zeker een aanwinst in uw aquarium.   ... (meer lezen)
€ 9,95
Weeping mos
Weeping mos heeft een heel typische groeivorm, er zitten veel vertakking in het mos. Deze mossoort groeit van boven naar beneden.    Als je deze mos op de grond laat groeien dan vormt deze een mooi tapijt.     ... (meer lezen)
€ 4,95
Anubias pangolino
Anubias pangolino is een mooie klein blijvende anubiassoort met spitse, smalle blaadjes. De groei is zeer compact en ook vrij traag. De pangolino heeft een frisgroene kleur en kan mooi als blikvanger op de voorgrond dienen. Anubiassen groeie ... (meer lezen)
€ 7,95
Microsorum pteropus 'undulata'
Microsorum pteropus ‘undulata’ is een variant van de welbekende javavaren. Deze komt voor in het zuiden van Thailand. Het blad heeft een golfachtige groeivorm en is heldergroen van kleur. Deze plant dient bevestigd te worden op een stuk hout ... (meer lezen)
€ 4,95
Loxogramme sp. wave moss
Loxogramme sp. wave moss is een zeldzame mossoort. Dit mos lijkt op levermos, echter is deze fijner van structuur en vormt een soort deken. Dit mos hecht prima op lavasteen en kienhout. Een absolute aanwinst voor uw aquarium.   ... (meer lezen)
€ 8,95
Hanoi 1
Crepidomanes zijn een klein soort mosachtige varens. Ze zijn extreem traag groeiend, vandaar dat ze maar zelden in winkels worden aangeboden. De aangeboden crepidomanes van Shrimpparadise zijn stekjes van eigen moederplanten. In de na ... (meer lezen)
€ 14,95
Anubias bonsai
Anubias bonsai is een mooie klein blijvende anubiassoort met ronde / ovale bladeren. De groei is zeer compact en ook vrij traag. De bonsai heeft een frisgroene kleur en kan mooi als blikvanger op de voorgrond dienen. Anubiassen groeien op ho ... (meer lezen)
€ 6,95
Anchor mos
Anchor mos heeft een heel typische groeivorm, het lijkt veel op christmas mos alleen wat uitbundiger en feller van kleur. Het is een makkelijk te houden mossoort en groeit redelijk snel. Voor garnalen vormt deze mos ideale schuilplekken v ... (meer lezen)
€ 4,95
Bucephalandra 'Gajah Mada''
De Gajah Mada is een hele bijzondere soort die langzaam groeit. Qua grootte is het een van de grootste soorten. De Gajah Mada groeit recht omhoog en kan een lengte van 30 cm bereiken. De bladeren worden circa 5-7 cm lang en 2-3 cm breed. De ... (meer lezen)
€ 34,95