Bucephalandra

Bucephalandra komen van oorsprong uit Borneo. Buce's zijn makkelijk te houden planten die op een stuk hout of steen vastgroeien. Deze planten moeten niet in de bodem geplant worden. Er zijn vele variaties bucephalandra bekend en ze hebben allemaal mooie namen meegekregen die op een af nadere manier iets zeggen over de kleur, vorm en grootte. De Bucephalandra die aangeboden worden zijn kleine stekjes, zo'n stekje bestaat uit een rhizome (wortelstok) met minimaal 5 blaadjes. Bucephalandra zijn langzame groeiers en het zal dan ook enige tijd duren voordat een stekje uitgroeit tot een mooie clump zoals op de foto's bij de productbeschrijvingen. Bucephalandra's kunnen ook in een paludarium geplaatst worden.

Bucephalandra 'Catherinea'
Mooie frisgroene bucephalandra soort met langwerpige bladeren, middelgroot formaat.  Mooie blikvanger, dat redelijk snel groeit. Aangeboden wordt een rhizoom (wortelstok) met circa 5 bladen   ... (meer lezen)
€ 1,95
Bucephalandra 'Mini coin black'
Donkerbladige bucepahalandra met kleine ovale bladeren. Dit is een kleine laagblijvende kruipende soort. Een absolute aanwinst voor uw aquarium.   De laatste foto geeft een indicatie van de aangeboden hoeveelheid. ... (meer lezen)
€ 5,95
Bucephalandra 'mini black velvet'
Mini black velvet is een attractief plantje met mooie langwerpige bladen. Nieuwe groeischeuten zijn lichtgroen van kleur terwijl oudere bladeren een donkere (zwarte) schijn hebben. Dit plantje doet het heel goed in een garnalen aquarium, en ... (meer lezen)
€ 2,95
Bucephalandra 'Arrogant Blue'
De Arrogant Blue heeft frisgroene bladeren met her en der hele kleine blauwe stipjes. Met het blote oog is het nauwelijks waarneembaar maar het maakt deze plant wel extra bijzonder. De bladeren zijn ovaalvormig en middelmatig groot. (ca, 2 c ... (meer lezen)
€ 6,95
Bucephalandra 'Deep Purple'
Zoals de naam het al omschrijft heeft deze Bucephalandra een paarse schijn op het blad. De bladeren zijn ovaalvormig en middelmatig groot. (ca, 2 cm).  
€ 6,95
Bucephalandra 'mini catherina dark'
Mini catherina dark is een attractief plantje met mooie langwerpige bladen. Nieuwe groeischeuten zijn lichtgroen / gelig van kleur terwijl oudere bladeren een donkere groene kleur hebben.    Bucephalandra's zijn planten die het ... (meer lezen)
€ 6,95
Bucephalandra 'Mini coin purple'
De mini coin purple lijkt qua vorm en grootte veel op de minicoin black. Het is een kleine variant dat een beetje paars/rood/groen van kleur is. Op het blad zitten veel kleine spots. Een echte blikvanger voor uw aquarium. Het is echter wel e ... (meer lezen)
€ 3,95
Bucephalandra 'Brownie Helena'
De Brownie Helena heeft frisse donkergroene bladeren en zijn ovaalvormig middel groot. (ca, 3-4 cm). Een bijzondere verschijning in uw aquarium    
€ 6,95
Bucephalandra 'Shine Blue'
Shine Blue heeft grote ovaalvormige bladeren blauw / groen van kleur zijn. De bladeren worden 5 cm lang en circa 1,5 cm breed. Deze plant groeit vrij snel en heeft de neiging om meer zijwaarts dan omhoog te groeien. Een mooie plant die goed ... (meer lezen)
€ 5,95 € 2,95
Bucephalandra 'Kedagang round'
De Kedagang round heeft een frisse groen / paarse kleur. De bladeren zijn ovaalvormig en middelmatig groot. (ca, 2 cm). De 1e foto is een afbeelding van de moederplant in het aquarium. Op de 2e foto is een afbeelding zichtbaar van de moed ... (meer lezen)
€ 7,95
Bucephalandra 'Bukit kelam sintang'
De Bukit Kelam Sintang is een middelgrote bucephalandra soort. De bladeren zijn fris groen van kleur en langwerpig van vorm en worden 4 - 6 cm lang.   Deze soort groeit redelijk snel.   Bucephalandra's zijn planten di ... (meer lezen)
€ 4,95
Bucephalandra 'Red Blood Centipede'
  Red Blood Centipede  heeft vrij grote ovaalvormige bladeren die rood / paars / groen van kleur zijn. De bladeren worden zo een 4 cm lang en 1- 1,5 cm breed. De red blood centipede behoort tot de middelgrote bucephalandra soorten. Op ... (meer lezen)
€ 6,95
Bucephalandra 'theia blue green'
De Theia blue green is een hele mooie bijzondere bucephalandra soort. Heel langzaam groeiend vergeleken met andere soorten maar wel heel erg mooi van kleur. Het blad is blauw / groen van kleur en het blad is ovaal vormig. De bladeren worden ... (meer lezen)
€ 4,95
Bucephalandra 'Broad wavy'
De Broad wavy is een middelgrote buce soort. De bladeren zijn langwerpig met een fris groene kleur met zilverkleurige stippen. Een echte blikvanger in uw aquarium   ... (meer lezen)
€ 3,95
Bucephalandra 'Leto"
De Leto is een middelgrote bucephalandra soort. De bladeren zijn groen / rood van kleur en langwerpig en smal van vorm en worden 4 - 6 cm lang.   Deze soort groeit matig snel.   Bucephalandra's zijn planten die het be ... (meer lezen)
€ 3,95
Bucephalandra 'purple blue'
De purple blue is een kleine variant dat een beetje paars/rood/groen van kleur is. Deze bucephalandra heeft veel gelijkenis met de mini coin soorten. Echter is deze een fractie groter en groeit meer de hoogte in. Op het blad zitten ve ... (meer lezen)
€ 3,95
Bucephalandra 'Silat Hulu'
De Silat Hulu heeft frisse groene bladeren en zijn ovaalvormig middel groot. (ca, 4 cm). Een bijzondere verschijning in uw aquarium.    
€ 3,95
Bucephalandra 'Medusa'
De Medusa heeft frisgroene langwerpige bladeren en middel groot. (ca, 3 - 4  cm). Een bijzondere frisse verschijning vanwege zijn langwerpige bladeren.    
€ 3,95
Bucephalandra 'Brownie ghost 2011'
De Brownie ghost 2011 staat bekend als de meest gewilde plant bij de verzamelaars. De ghost 2011 hebben we al vele jaren in bezit en is nog steeds een heuse collectors item. De bladeren zijn langwerpig en circa 5 cm lang. De kleur is ... (meer lezen)
€ 39,95 € 19,95
Bucephalandra 'Red'
De Red is een middelgrote bucephalandra soort. De bladeren zijn groen / rood van kleur en langwerpig van vorm en worden 4 - 6 cm lang.   Deze soort groeit matig snel.   Bucephalandra's zijn planten die het best gedije ... (meer lezen)
€ 4,95
Bucephalandra 'Melody'
  Melody heeft vrij grote ovaalvormige bladeren die paars / groen van kleur zijn. De bladeren worden zo een 4 cm lang en 1- 1,5 cm breed. De melody behoort tot de middelgrote bucephalandra soorten. Een mooie attractieve plant die snel ... (meer lezen)
€ 6,95
Bucephalandra 'Sakura Pink'
De Sakura Pink is een diamantje in het aquarium. De Sakura Pink behoort tot de grotere soorten. In totaal kan deze wel 15 cm lang worden. Het blad is echter heel bijzonder, de bovenkant is groen met een tintje roze, de onderkant is roze van ... (meer lezen)
€ 9,95
Bucephalandra 'Dark velvet'
De Dark velvet heeft langwerpige donkergroene bladeren. De bladeren worden circa 5 cm lang en zijn circa 0,8 cm breed. Op het blad zijn zilverkleurige stippen zichtbaar. Een heel mooi plantje en zeker een aanwinst in uw aquarium.   ... (meer lezen)
€ 2,95
Bucephalandra 'Melawi"
De Melawi is een middelgrote bucephalandra soort. De bladeren zijn donker van kleur met een rode gloed. De bladeren zijn langwerpig en smal van vorm en worden 6-8 cm lang. De Melawi is bijzonder mooi vanwege de donkere kleur.   ... (meer lezen)
€ 6,95
Bucephalandra 'Sintang'
De Sintang is een middelgrote buce soort. De bladeren zijn langwerpig met een mooie paarsrode kleur met zilverkleurige stippen. Een echte blikvanger in uw aquarium  
€ 6,95
Bucephalandra 'King velvet'
De king velvet behoort tot de grotere soorten bucephalandra. Deze soort groeit recht omhoog. Met zijn lange en smalle bladeren is het een echte eyecatcher in uw aquarium. De plant is fris groen van kleur.   Deze soort groeit re ... (meer lezen)
€ 8,95
Bucephalandra 'Hades purple blue'
De Hades purple blue is een echte blikvanger in het aquarium. De kleuren zijn daadwerkelijk prachtig paars / blauw. De bladeren zijn ovaalvormig. Deze plant groeit zeer langzaam de hoogte in.      Bucephalandra's zijn pl ... (meer lezen)
€ 5,95
Bucephalandra 'Brownie phantom mini'
De Brownie phantom mini is echt een van de kleinste soorten bucephalndra. De bladeren zijn zeer klein maximaal 0,8 cm lang. Op de bladeren zijn veel spots zichtbaar. Deze soort groeit zeer traag, het zal dan ook een hele tijd uren voordat er ... (meer lezen)
€ 7,95
Bucephalandra 'Brownie metallic"
De Brownie metallici is een middelgrote bucephalandra soort. De Brownie metallic heeft een fris groene kleur me veel spots.   Deze soort groeit matig snel.   Bucephalandra's zijn planten die het best gedijen op een pH ... (meer lezen)
€ 3,95
Bucephalandra 'Copi susu'
De Copi susu is een prachtige bucephalandra soort. Deze soort wordt wat groter, de bladeren zijn ovaalvormig en worden circa 7 cm lang en 1,5 cm breed. Deze plant groeit voornamelijk horizontaal. Deze plant groeit traag.    Op ... (meer lezen)
€ 5,95
Bucephalandra 'Apollo'
De Apollo is een wat grotere soort en groeit vrij traag. De bladeren zijn langwerpig van vorm. Het blad wordt circa 1,5 cm breed en ongeveer 6 cm lang. Jonge scheuten zijn rood-groen van kleur terwijl de oude bladeren blauw groen van kleur z ... (meer lezen)
€ 4,95
Bucephalandra 'Black leaf''
De black leaf behoort tot de middelgrotere soorten bucephalandra. Deze soort groeit recht omhoog. Buiten het aquarium zijn de bladeren donker rood/bruin van kleur. In het aquarium is de kleur meer groen/rood. De bladeren worden ongeveer 4 cm ... (meer lezen)
€ 6,95
Bucephalandra 'Diamond''
De diamond behoort tot de grotere soorten bucephalandra. Deze soort groeit meer naar de breedte. Buiten het aquarium zijn de bladeren groen / rood van kleur. In het aquarium is de kleur heel mooi frisgroen van kleur. De bladeren worden ongev ... (meer lezen)
€ 6,95
Bucephalandra 'montleyana red'
De Montleyana red is een hele mooie bijzondere bucephalandra soort. Net als veel andere soorten groeit deze heel langzaam. De bladeren zijn rood bruin met een groene gloed. het blad is ovaal / langwerpig van vorm. De bladeren worden circa 5 ... (meer lezen)
€ 24,95
Bucephalandra 'Nango pinoh blue bell'
De Nango pinoh blue bell is een echte blikvanger in het aquarium. Deze plant heeft hele mooie frisgroene grote bladeren. De bladeren zijn langwerpig van vorm en worden circa 8 cm lang en 2,5 cm breed. Deze plant heeft de neiging meer naar de ... (meer lezen)
€ 6,95
Bucephalandra 'Red chili'
De Red Chili is werkelijk een hele mooie bucephalandra soort met mooie donkerrode / paarse kleuring. De bladeren zijn langwerpig en smal. Deze soort groeit ontzettend traag.    Op de 1e foto is een afbeelding van de moederplant ... (meer lezen)
€ 39,95 € 19,95