varens

Er zijn veel soorten varens die geschikt zijn voor in het aquarium. Varens zijn makkelijke planten die langzaam groeien. Er zijn veel verschillende groeivormen en stuk voor stuk zijn de door Shrimpparadise aangeboden varens een aanwinst voor in het garnalenaquarium. Varens dienen bevestigd te worden op een stuk hout (kienhout, wortelhout) of steen (lava, pebbles, drakensteen). Van belang is dat de wortelstok niet in de bodem geplaatst wordt omdat deze dan afsterft. De aangeboden varens zijn stekjes bestaande uit een wortelstok met minimaal 5 -10 bladeren.

De door shrimpparadise aangeboden varens zijn 'eigen' kweek en dus geschikt voor in uw aquarium. Vrij van gifstoffen, wel kan er incidenteel een slakje in zitten.

Microsorum pteropus 'Thors Hammer'
  Microsorum pteropus ‘Thors Hammer’ is een variant van de welbekende javavaren. De Thors Hammer is echter heel zeldzaam en echt een rariteit. De plant is vrij compact en de toppen van de bladeren zijn uniek van vorm. Deze plant doet ... (meer lezen)
€ 1,95
Microsorum pteropus 'windelov'
Microsorum pteropus ‘windelov’ is een kweekvorm van de welbekende javavaren. De windelov is ‘is een kweekvorm dat ontwikkeld is in Denemarken door de Heer Holger Windelov. De bladeren zijn frisgroen, iets lichter van kleur dan de javavaren. ... (meer lezen)
€ 5,95
Microsorum pteropus 'mini trident'
  Microsorum pteropus 'mini trident’ is het kleine broertje variant van de trident. De 'mini trident' is echter vrij zeldzaam en echt een rariteit. De plant is vrij compact en de bladeren zijn vrij kort en smal en op het einde vertakt ... (meer lezen)
€ 6,95
Bolbitis Heudelotii
  Bolbitis Heudelotii komt van oorsprong uit West-Afrika en is een prachtige varen met transparante frisgroene bladeren.  De Bolbitis heudelotii wordt ook wel de waterglasvaren genoemd. De waterglasvaren is een ideale plant voor in ... (meer lezen)
€ 6,95
Bolbitis Baby leaf
  Bolbitis Baby leaf is een zeldzame bolbitis soort die in Nederland vooralsnog relatief onbekend is. Het is een langzaam groeiende bolbitis met mooie fris groene steeltjes met fijne blaadjes. Vergeleken met de Bolbitis Thailand is de ... (meer lezen)
€ 10,95
Microsorum pteropus 'mini'
  Microsorum pteropus 'mini’ is het kleine broertje variant van de welbekende javavaren. De 'mini' is echter vrij zeldzaam en echt een rariteit. De plant is vrij compact en de bladeren zijn vrij kort en smal (5 - 10 cm lang) Deze plan ... (meer lezen)
€ 4,95
Bolbitis Cuspidata
  Bolbitis Cuspidata is een bolbitis soort die in Nederland vooralsnog relatief onbekend is. Het is een langzaam groeiende bolbitis met mooie fris groene steeltjes met fijne blaadjes. De cuspidata wordt vrij groot, stengels worden cir ... (meer lezen)
€ 8,95 € 3,95
Bolbitis Thailand
  Bolbitis Thailand is een zeldzame bolbitis soort die in Nederland vooralsnog onbekend is. Het is een langzaam groeiende bolbitis met mooie fris groene steeltjes met fijne blaadjes. Hoogte is circa 4 cm. Aangeboden wordt een r ... (meer lezen)
€ 8,95
Microsorum pteropus 'undulata'
Microsorum pteropus ‘undulata’ is een variant van de welbekende javavaren. Deze komt voor in het zuiden van Thailand. Het blad heeft een golfachtige groeivorm en is heldergroen van kleur. Deze plant dient bevestigd te worden op een stuk hout ... (meer lezen)
€ 4,95
Microsorum pteropus 'Lanjak Entimau'
    Microsorum pteropus 'Lanjak Entimau' is een kleinblijvende varensoort. Deze wordt ongeveer 10 centimeter groot. Deze plant is vrij compact en traag groeiend. De bladeren zijn kort en smal en hebben veel vertakkingen. Deze p ... (meer lezen)
€ 6,95
Bolbitis Sekadau
  Bolbitis Sekadau is een zeldzame bolbitis soort afkomstig uit Indonesie. Er zijn beperkt stekjes aanwezig van deze soort.   pH 5,5 – 6,5 temp. 18 – 27 graden belichting: matig   Briefpost: dit p ... (meer lezen)
€ 12,95 € 8,95