planten omdat ze mooi zijn en omdat uw garnalen er in kunnen schuilen

Shrimpparadise streeft ernaar om een gevarieerd en bijzondere plantenverzameling aan te kunnen bieden aan alle garnalenliefhebbers. De aangeboden planten zijn allen zeer geschikt voor een garnalenaquarium. De planten zijn over het algemeen langzaam groeiend en weinig lichtbehoevend en zodoende ook makkelijk in onderhoud. De planten komen uit bakken met garnalen dus hoeven de plantjes niet meer gespoeld te worden. Vrij van pesticiden, er kunnen wel slakkeneitjes (posthoornslak) mee liften.

 

LET OP: de aangeboden planten zijn stekjes van eigen moederplanten. Het voordeel hiervan is dat al onze planten al 'ingewaterd' (submers) zijn en zullen dan ook geen bladeren verliezen of afsterven als ze in een nieuw aquarium worden geplaatst. Verder is eigen kweek natuurlijk veel duurzamer dan import.

 

Mossen zijn over het algemeen voldoende om een gaasje of steen met een oppervlakte van 10 x 10 cm mee te bedekken. Tenzij anders aangegeven.

 

 

Fissidens mini taiwan
Fissidens mini taiwan is een bijzonder mooie fissidens soort. Deze soort is vrij zeldzaam en eigenlijk alleen bij liefhebbers en verzamelaars verkrijgbaar. Het beste groeit deze fissidens op lavasteen. Het beste kun je met visdraad de ... (meer lezen)
€ 4,95
Bucephalandra 'Theia Blue green' op steen (moederp
De Theia blue green is een hele mooie bijzondere bucephalandra soort. Heel langzaam groeiend vergeleken met andere soorten maar wel heel erg mooi van kleur. Het blad is blauw / groen van kleur en het blad is ovaal vormig. De bladeren worden ... (meer lezen)
€ 34,95
Bucephalandra 'Sakura pink' op steen (moederplant)
De Sakura Pink is een diamantje in het aquarium. De Sakura Pink behoort tot de grotere soorten. In totaal kan deze wel 15 cm lang worden. Het blad is echter heel bijzonder, de bovenkant is groen met een tintje roze, de onderkant is roze van ... (meer lezen)
€ 29,95
Crepidomanes India
Crepidomanes zijn een klein soort mosachtige varens. Ze zijn extreem traag groeiend, vandaar dat ze maar zelden in winkels worden aangeboden. De aangeboden crepidomanes van Shrimpparadise zijn stekjes van eigen moederplanten. In de na ... (meer lezen)
€ 12,95
Fissidens mni nobilis
Fissidens mini nobilis is een zeer fraaie fissidens soort. Deze soort groeit vrij langzaam. Na verloop van tijd ontstaat er een mooie bolvormige klomp mos (zie foto 1 (moederplant).   Fissidens kan het beste opgebonden worden o ... (meer lezen)
€ 5,95 vanaf € 2,95
Bucephalandra 'Nango pinoh blue bell'
De Nango pinoh blue bell is een echte blikvanger in het aquarium. Deze plant heeft hele mooie frisgroene grote bladeren. De bladeren zijn langwerpig van vorm en worden circa 8 cm lang en 2,5 cm breed. Deze plant heeft de neiging meer naar de ... (meer lezen)
€ 6,95
Bucephalandra 'montleyana red'
De Montleyana red is een hele mooie bijzondere bucephalandra soort. Net als veel andere soorten groeit deze heel langzaam. De bladeren zijn rood bruin met een groene gloed. het blad is ovaal / langwerpig van vorm. De bladeren worden circa 5 ... (meer lezen)
€ 24,95
Bucephalandra 'Hades purple blue'
De Hades purple blue is een echte blikvanger in het aquarium. De kleuren zijn daadwerkelijk prachtig paars / blauw. De bladeren zijn ovaalvormig. Deze plant groeit zeer langzaam de hoogte in.      Bucephalandra's zijn pl ... (meer lezen)
€ 5,95
Crepidomanes 'Buea' (Didymoglossum erosum)
Crepidomanes zijn een klein soort mosachtige varens. Ze zijn extreem traag groeiend, vandaar dat ze maar zelden in winkels worden aangeboden. De aangeboden crepidomanes van Shrimpparadise zijn stekjes van eigen moederplanten. In de na ... (meer lezen)
€ 3,95
Bucephalandra 'Copi susu'
De Copi susu is een prachtige bucephalandra soort. Deze soort wordt wat groter, de bladeren zijn ovaalvormig en worden circa 7 cm lang en 1,5 cm breed. Deze plant groeit voornamelijk horizontaal. Deze plant groeit traag.    Op ... (meer lezen)
€ 5,95
Bucephalandra 'Red chili'
De Red Chili is werkelijk een hele mooie bucephalandra soort met mooie donkerrode / paarse kleuring. De bladeren zijn langwerpig en smal. Deze soort groeit ontzettend traag.    Op de 1e foto is een afbeelding van de moederplant ... (meer lezen)
€ 39,95 € 19,95
Bucephalandra 'Apollo'
De Apollo is een wat grotere soort en groeit vrij traag. De bladeren zijn langwerpig van vorm. Het blad wordt circa 1,5 cm breed en ongeveer 6 cm lang. Jonge scheuten zijn rood-groen van kleur terwijl de oude bladeren blauw groen van kleur z ... (meer lezen)
€ 4,95
Riccia (gewoon watervorkje)
Riccia is een geweldige drijfplant dat veel voedingsstoffen uit het aquarium verwijderd. Verder biedt riccia ook veel schuilmogelijkheden voor jonge garnalen.  Het is een makkelijke drijfplant dat in elk aquarium gehouden kan worden. ... (meer lezen)
€ 2,95
Bucephalandra 'Diamond''
De diamond behoort tot de grotere soorten bucephalandra. Deze soort groeit meer naar de breedte. Buiten het aquarium zijn de bladeren groen / rood van kleur. In het aquarium is de kleur heel mooi frisgroen van kleur. De bladeren worden ongev ... (meer lezen)
€ 6,95
Bucephalandra 'Black leaf''
De black leaf behoort tot de middelgrotere soorten bucephalandra. Deze soort groeit recht omhoog. Buiten het aquarium zijn de bladeren donker rood/bruin van kleur. In het aquarium is de kleur meer groen/rood. De bladeren worden ongeveer 4 cm ... (meer lezen)
€ 6,95
Bucephalandra 'Gajah mada' op steen (moederplant)
De Gajah Mada is een hele bijzondere soort die langzaam groeit. Qua grootte is het een van de grootste soorten. De Gajah Mada groeit recht omhoog en kan een lengte van 30 cm bereiken. De bladeren worden circa 5-7 cm lang en 2-3 cm breed. De ... (meer lezen)
€ 34,95
Bucephalandra 'Brownie phantom mini'
De Brownie phantom mini is echt een van de kleinste soorten bucephalndra. De bladeren zijn zeer klein maximaal 0,8 cm lang. Op de bladeren zijn veel spots zichtbaar. Deze soort groeit zeer traag, het zal dan ook een hele tijd uren voordat er ... (meer lezen)
€ 7,95
Bucephalandra 'Brownie ghost 2011'
De Brownie ghost 2011 staat bekend als de meest gewilde plant bij de verzamelaars. De ghost 2011 hebben we al vele jaren in bezit en is nog steeds een heuse collectors item. De bladeren zijn langwerpig en circa 5 cm lang. De kleur is ... (meer lezen)
€ 39,95 € 19,95
Bucephalandra 'King velvet'
De king velvet behoort tot de grotere soorten bucephalandra. Deze soort groeit recht omhoog. Met zijn lange en smalle bladeren is het een echte eyecatcher in uw aquarium. De plant is fris groen van kleur.   Deze soort groeit re ... (meer lezen)
€ 8,95
Bucephalandra 'Brownie metallic"
De Brownie metallici is een middelgrote bucephalandra soort. De Brownie metallic heeft een fris groene kleur me veel spots.   Deze soort groeit matig snel.   Bucephalandra's zijn planten die het best gedijen op een pH ... (meer lezen)
€ 3,95
Bucephalandra 'Melawi"
De Melawi is een middelgrote bucephalandra soort. De bladeren zijn donker van kleur met een rode gloed. De bladeren zijn langwerpig en smal van vorm en worden 6-8 cm lang. De Melawi is bijzonder mooi vanwege de donkere kleur.   ... (meer lezen)
€ 6,95
Crepidomanes Hainan
Crepidomanes zijn een klein soort mosachtige varens. Ze zijn extreem traag groeiend, vandaar dat ze maar zelden in winkels worden aangeboden. De aangeboden crepidomanes van Shrimpparadise zijn stekjes van eigen moederplanten. In d ... (meer lezen)
€ 3,95 € 1,95
Bolbitis Sekadau
  Bolbitis Sekadau is een zeldzame bolbitis soort afkomstig uit Indonesie. Er zijn beperkt stekjes aanwezig van deze soort.   pH 5,5 – 6,5 temp. 18 – 27 graden belichting: matig   Briefpost: dit p ... (meer lezen)
€ 12,95 € 8,95
Bucephalandra 'Shine Blue'
Shine Blue heeft grote ovaalvormige bladeren blauw / groen van kleur zijn. De bladeren worden 5 cm lang en circa 1,5 cm breed. Deze plant groeit vrij snel en heeft de neiging om meer zijwaarts dan omhoog te groeien. Een mooie plant die goed ... (meer lezen)
€ 5,95 € 2,95
Crepidomanes Grape leaf type 2
Crepidomanes zijn een klein soort mosachtige varens. Ze zijn extreem traag groeiend, vandaar dat ze maar zelden in winkels worden aangeboden. De aangeboden crepidomanes van Shrimpparadise zijn stekjes van eigen moederplanten. In d ... (meer lezen)
€ 3,95
Microsorum pteropus 'Lanjak Entimau'
    Microsorum pteropus 'Lanjak Entimau' is een kleinblijvende varensoort. Deze wordt ongeveer 10 centimeter groot. Deze plant is vrij compact en traag groeiend. De bladeren zijn kort en smal en hebben veel vertakkingen. Deze p ... (meer lezen)
€ 3,95
Anchor mos
Anchor mos heeft een heel typische groeivorm, het lijkt veel op christmas mos alleen wat uitbundiger en feller van kleur. Het is een makkelijk te houden mossoort en groeit redelijk snel. Voor garnalen vormt deze mos ideale schuilplekken v ... (meer lezen)
€ 3,95
Weeping mos
Weeping mos heeft een heel typische groeivorm, er zitten veel vertakking in het mos. Deze mossoort groeit van boven naar beneden.    Als je deze mos op de grond laat groeien dan vormt deze een mooi tapijt.     ... (meer lezen)
€ 3,95
Anubias bonsai
Anubias bonsai is een mooie klein blijvende anubiassoort met ronde / ovale bladeren. De groei is zeer compact en ook vrij traag. De bonsai heeft een frisgroene kleur en kan mooi als blikvanger op de voorgrond dienen. Anubiassen groeien op ho ... (meer lezen)
€ 2,95
Loxogramme sp. wave moss
Loxogramme sp. wave moss is een zeldzame mossoort. Dit mos lijkt op levermos, echter is deze fijner van structuur en vormt een soort deken. Dit mos hecht prima op lavasteen en kienhout. Een absolute aanwinst voor uw aquarium.   ... (meer lezen)
€ 4,95 € 3,95
Bucephalandra 'Dark velvet'
De Dark velvet heeft langwerpige donkergroene bladeren. De bladeren worden circa 5 cm lang en zijn circa 0,8 cm breed. Op het blad zijn zilverkleurige stippen zichtbaar. Een heel mooi plantje en zeker een aanwinst in uw aquarium.   ... (meer lezen)
€ 2,95
Bucephalandra 'Broad wavy'
De Broad wavy is een middelgrote buce soort. De bladeren zijn langwerpig met een fris groene kleur met zilverkleurige stippen. Een echte blikvanger in uw aquarium   ... (meer lezen)
€ 3,95
Christmas mos
Christmas mos heeft een heel typische driehoekige structuur. Dit is ook de reden van de benaming 'christmas mos'.  Het is een makkelijk te houden mossoort en groeit redelijk snel. Voor garnalen vormt deze mos ideale schuilplekken voor de ... (meer lezen)
€ 3,95
Crepidomanes Peacock
Crepidomanes zijn een klein soort mosachtige varens. Ze zijn extreem traag groeiend, vandaar dat ze maar zelden in winkels worden aangeboden. De aangeboden crepidomanes van Shrimpparadise zijn stekjes van eigen moederplanten. In de na ... (meer lezen)
€ 39,95
Crepidomanes Hanoi 1
Crepidomanes zijn een klein soort mosachtige varens. Ze zijn extreem traag groeiend, vandaar dat ze maar zelden in winkels worden aangeboden. De aangeboden crepidomanes van Shrimpparadise zijn stekjes van eigen moederplanten. In de na ... (meer lezen)
€ 2,95
Crepidomanes malabaricum
Crepidomanes zijn een klein soort mosachtige varens. Ze zijn extreem traag groeiend, vandaar dat ze maar zelden in winkels worden aangeboden. De aangeboden crepidomanes van Shrimpparadise zijn stekjes van eigen moederplanten. In de na ... (meer lezen)
€ 3,95
Crepidomanes Vietnam type 1
Crepidomanes zijn een klein soort mosachtige varens. Ze zijn extreem traag groeiend, vandaar dat ze maar zelden in winkels worden aangeboden. De aangeboden crepidomanes van Shrimpparadise zijn stekjes van eigen moederplanten. In de na ... (meer lezen)
€ 5,95
Bucephalandra 'mini catherina dark'
Mini catherina dark is een attractief plantje met mooie langwerpige bladen. Nieuwe groeischeuten zijn lichtgroen / gelig van kleur terwijl oudere bladeren een donkere groene kleur hebben.    Bucephalandra's zijn planten die het ... (meer lezen)
€ 6,95
Bucephalandra 'Red'
De Red is een middelgrote bucephalandra soort. De bladeren zijn groen / rood van kleur en langwerpig van vorm en worden 4 - 6 cm lang.   Deze soort groeit matig snel.   Bucephalandra's zijn planten die het best gedije ... (meer lezen)
€ 4,95
Microsorum pteropus 'undulata'
Microsorum pteropus ‘undulata’ is een variant van de welbekende javavaren. Deze komt voor in het zuiden van Thailand. Het blad heeft een golfachtige groeivorm en is heldergroen van kleur. Deze plant dient bevestigd te worden op een stuk hout ... (meer lezen)
€ 4,95
Bucephalandra 'Leto"
De Leto is een middelgrote bucephalandra soort. De bladeren zijn groen / rood van kleur en langwerpig en smal van vorm en worden 4 - 6 cm lang.   Deze soort groeit matig snel.   Bucephalandra's zijn planten die het be ... (meer lezen)
€ 3,95
Bucephalandra 'Bukit kelam sintang'
De Bukit Kelam Sintang is een middelgrote bucephalandra soort. De bladeren zijn fris groen van kleur en langwerpig van vorm en worden 4 - 6 cm lang.   Deze soort groeit redelijk snel.   Bucephalandra's zijn planten di ... (meer lezen)
€ 4,95
Bolbitis Cuspidata
  Bolbitis Cuspidata is een bolbitis soort die in Nederland vooralsnog relatief onbekend is. Het is een langzaam groeiende bolbitis met mooie fris groene steeltjes met fijne blaadjes. De cuspidata wordt vrij groot, stengels worden cir ... (meer lezen)
€ 8,95 € 3,95
Crepidomanes Malibu type 2
Crepidomanes zijn een klein soort mosachtige varens. Ze zijn extreem traag groeiend, vandaar dat ze maar zelden in winkels worden aangeboden. De aangeboden crepidomanes van Shrimpparadise zijn stekjes van eigen moederplanten. In de na ... (meer lezen)
€ 5,95
Bucephalandra 'Sakura Pink'
De Sakura Pink is een diamantje in het aquarium. De Sakura Pink behoort tot de grotere soorten. In totaal kan deze wel 15 cm lang worden. Het blad is echter heel bijzonder, de bovenkant is groen met een tintje roze, de onderkant is roze van ... (meer lezen)
€ 9,95
Bucephalandra 'purple blue'
De purple blue is een kleine variant dat een beetje paars/rood/groen van kleur is. Deze bucephalandra heeft veel gelijkenis met de mini coin soorten. Echter is deze een fractie groter en groeit meer de hoogte in. Op het blad zitten ve ... (meer lezen)
€ 3,95
Anubias pangolino
Anubias pangolino is een mooie klein blijvende anubiassoort met spitse, smalle blaadjes. De groei is zeer compact en ook vrij traag. De pangolino heeft een frisgroene kleur en kan mooi als blikvanger op de voorgrond dienen. Anubiassen groeie ... (meer lezen)
€ 7,95
Bucephalandra 'Mini coin purple'
De mini coin purple lijkt qua vorm en grootte veel op de minicoin black. Het is een kleine variant dat een beetje paars/rood/groen van kleur is. Op het blad zitten veel kleine spots. Een echte blikvanger voor uw aquarium. Het is echter wel e ... (meer lezen)
€ 3,95
Fissidens Nobilis
Fissidens nobilis is een zeldzame mossoort dat maar zelden wordt aangeboden. De nobilis heeft lange rechte stelen van circa 3-4 cm. Het zorgt voor ook mooie verstopplekken voor je jonge garnalen.   Foto 2 geeft een indicatie va ... (meer lezen)
€ 5,95
Koraalmos Micro
Micro koraalmos is een zeer zeldzame mossoort dat pas recent bij enkele liefhebbers in bezit is. Het lijkt erg op koraalmos maar heeft een veel fijnere structuur. Het groeit ook langzamer dan koraalmos. Groeit prima op lavasteen en hout. De ... (meer lezen)
€ 8,95
Bolbitis Baby leaf
  Bolbitis Baby leaf is een zeldzame bolbitis soort die in Nederland vooralsnog relatief onbekend is. Het is een langzaam groeiende bolbitis met mooie fris groene steeltjes met fijne blaadjes. Vergeleken met de Bolbitis Thailand is de ... (meer lezen)
€ 3,95 € 1,95
Bucephalandra 'Red Blood Centipede'
  Red Blood Centipede  heeft vrij grote ovaalvormige bladeren die rood / paars / groen van kleur zijn. De bladeren worden zo een 4 cm lang en 1- 1,5 cm breed. De red blood centipede behoort tot de middelgrote bucephalandra soorten. Op ... (meer lezen)
€ 6,95
Crepidomanes Vietnam type 2
Crepidomanes zijn een klein soort mosachtige varens. Ze zijn extreem traag groeiend, vandaar dat ze maar zelden in winkels worden aangeboden. De aangeboden crepidomanes van Shrimpparadise zijn stekjes van eigen moederplanten. In de na ... (meer lezen)
€ 3,95
Microsorum pteropus 'mini trident'
  Microsorum pteropus 'mini trident’ is het kleine broertje variant van de trident. De 'mini trident' is echter vrij zeldzaam en echt een rariteit. De plant is vrij compact en de bladeren zijn vrij kort en smal en op het einde vertakt ... (meer lezen)
€ 6,95
Bucephalandra 'Sintang'
De Sintang is een middelgrote buce soort. De bladeren zijn langwerpig met een mooie paarsrode kleur met zilverkleurige stippen. Een echte blikvanger in uw aquarium  
€ 6,95
Bucephalandra 'theia blue green'
De Theia blue green is een hele mooie bijzondere bucephalandra soort. Heel langzaam groeiend vergeleken met andere soorten maar wel heel erg mooi van kleur. Het blad is blauw / groen van kleur en het blad is ovaal vormig. De bladeren worden ... (meer lezen)
€ 4,95
Microsorum pteropus 'mini'
  Microsorum pteropus 'mini’ is het kleine broertje variant van de welbekende javavaren. De 'mini' is echter vrij zeldzaam en echt een rariteit. De plant is vrij compact en de bladeren zijn vrij kort en smal (5 - 10 cm lang) Deze plan ... (meer lezen)
€ 4,95
Bolbitis Thailand
  Bolbitis Thailand is een zeldzame bolbitis soort die in Nederland vooralsnog onbekend is. Het is een langzaam groeiende bolbitis met mooie fris groene steeltjes met fijne blaadjes. Hoogte is circa 4 cm. Aangeboden wordt een r ... (meer lezen)
€ 8,95
Bucephalandra 'Melody'
  Melody heeft vrij grote ovaalvormige bladeren die paars / groen van kleur zijn. De bladeren worden zo een 4 cm lang en 1- 1,5 cm breed. De melody behoort tot de middelgrote bucephalandra soorten. Een mooie attractieve plant die snel ... (meer lezen)
€ 6,95
Anubias paxing
Anubias paxing is een mooie kleinblijvende anubiassoort met frisgroene langwerpige ovale bladeren. pH 5,5 – 7,5 temp. 18 – 27 graden   Briefpost: dit product kan goedkoop verzonden worden via briefpost (max. 200 gram) ... (meer lezen)
€ 7,95
Bucephalandra 'Brownie Helena'
De Brownie Helena heeft frisse donkergroene bladeren en zijn ovaalvormig middel groot. (ca, 3-4 cm). Een bijzondere verschijning in uw aquarium    
€ 6,95
Bucephalandra 'Catherinea'
Mooie frisgroene bucephalandra soort met langwerpige bladeren, middelgroot formaat.  Mooie blikvanger, dat redelijk snel groeit. Aangeboden wordt een rhizoom (wortelstok) met circa 5 bladen   ... (meer lezen)
€ 1,95
Fissidens hououa
Fissidens hououa is een rariteit en niet in de handel verkrijgbaar. Deze soort is zeer langzaam groeiend. De stengels zijn circa 0,6 cm groot.  Het beste groeit deze fissidens op lavasteen.    Aangeboden wordt een setje van ... (meer lezen)
€ 4,95
Fissidens splachnobroides
Fissidens splachnobroides is een rariteit en niet in de handel verkrijgbaar. Deze soort is zeer langzaam groeiend. De stengels zijn circa 0,8 cm groot.  Het beste groeit deze fissidens op lavasteen.    Aangeboden wordt een s ... (meer lezen)
€ 8,95
Fissidens miroshaki
Fissidens miroshaki is een rariteit en niet in de handel verkrijgbaar. Deze soort is zeer langzaam groeiend. De stengels zijn circa 0,6 cm groot.  De blaadjes zijn vrij groot vergeleken met andere fissidens soorten. Mooie mossoort dat echt e ... (meer lezen)
€ 8,95
distichophyllum sp
  Distichophyllum sp is een zeldzame mossoort, echt een rariteit. Distichophyllum bestaat als het ware uit kleine houtige stengels. Heel mooi effect als het eenmaal goed groeit en vastgehecht is aan steen of hout. Deze mos hecht wel m ... (meer lezen)
€ 4,95
Callicostella Pancuras
Callicostella Pancuras is een zeldzame mossoort, echt een rariteit. Callicostella heeft een horizontale iets hangende groeivorm. Op de bodem vormt het een mooi groen tapijt. Deze mos hecht ook heel goed aan steen en hout. Echt een aanwinst v ... (meer lezen)
€ 8,95
Bucephalandra 'mini black velvet'
Mini black velvet is een attractief plantje met mooie langwerpige bladen. Nieuwe groeischeuten zijn lichtgroen van kleur terwijl oudere bladeren een donkere (zwarte) schijn hebben. Dit plantje doet het heel goed in een garnalen aquarium, en ... (meer lezen)
€ 2,95
Fissidens Fontanus
Fissidens fontanus is een van de meest gewilde mossoorten. De frisgroene kleur en de fijne vertakkingen zorgen ervoor dat deze mos een blikvanger in uw aquarium is.    De hoeveelheid mos dat wordt aangeboden is voldoende voor e ... (meer lezen)
€ 8,95
Anubias Nana
    Anubias Nana is een prachtige anubias soort. De plant heeft middelgrote bladeren en zijn frisgroen van kleur.  pH 5,5 – 7,5 temp. 18 – 27 graden   Briefpost: dit product kan goedkoop verzonden worden ... (meer lezen)
€ 6,95