mossen

Mossen zijn er in diverse soorten en maten. De mossen die Shrimpparadise aanbiedt zijn mossen die in een garnalenaquarium goed gedijen. De mossen groeien in onze eigen bakken en zijn dus 'eigen' kweek. Mossen dienen opgebonden te worden op een steen of op een stuk hout. Als het mos eenmaal is 'aangeslagen' zal het snel uitgroeien tot een mooi matje. De mossen worden aangeboden in een cupje van ca 35 ml. 1 cup mos is voldoende om een oppervlakte van 7,5 cm x 7,5 cm mee te bedekken. Mossen behoeven maar weinig licht en bemesting is niet nodig. Over het algemeen houden mossen van zuur, voedselarm en zuurstofrijk water.

 

Momenteel hebben we ook heel zeldzame fissidens soorten in ons assortiment. Deze worden aangeboden in een kleine hoeveelheid (circa 10 stengels). Aangezien ze zo zeldzaam zijn en zeer langzaam groeien kunnen we maar een kleine hoeveelheid aanbieden. Deze soorten zijn in aquariumwinkels niet verkrijgbaar omdat het trage groeiers zijn en het is voor groothandels te duur om ze zelf te kweken. De aangeboden stengels zijn van eigen kweek en zijn maar beperkt verkrijgbaar. De fissidens fontanus wordt wel in een normale hoeveelheid aangeboden.

Levermos
Levermos is een van de makkelijkere soorten. Levermos is redelijk snelgroeiend vergeleken met de overige mossoorten. Het mos heeft een 'wierachtige' verschijningsvorm en heeft een donkergroene kleur. Levermos kan op steen of op hout gebonden ... (meer lezen)
€ 4,95
Koraalmos (Riccardia Chamedryfolia)
Koraalmos is een zeer populaire mossoort dat de laatste jaren steeds vaker terug te vinden is in garnalenaquaria. Koraalmos is een langzaam groeiende soort dat een mooi gewelfd tapijt kan vormen. Zeer makkelijk in onderhoud en toepasbaar in ... (meer lezen)
€ 8,95
Javamos
Javamos is de makkelijkste en bekendste mossoort. Javamos is een snelgroeiende mossoort. Javamos heeft een 'dradige' verschijningsvorm en is een ideale mossoort voor in kweekbakken. Javamos biedt heel snel veel schuilmogelijkheden voor uw jo ... (meer lezen)
€ 3,95
Kameroenmos (Plagiochilaceae sp.)
Kameroenmos is een relatief zeldzame mossoort in de aquariawereld. Sinds begin dit jaar kweekt shrimpparadise kameroenmos en sinds kort kunnen we het ook aanbieden in onze webshop. Kameroenmos komt van oorsprong uit kameroen, deze mos is ... (meer lezen)
€ 8,95
Fissidens Fontanus
Fissidens fontanus is een van de meest gewilde mossoorten. De frisgroene kleur en de fijne vertakkingen zorgen ervoor dat deze mos een blikvanger in uw aquarium is. 
€ 8,95
distichophyllum sp
Distichophyllum sp is een zeldzame mossoort, echt een rariteit. Distichophyllum bestaat als het ware uit kleine houtige stengels. Heel mooi effect als het eenmaal goed groeit en vastgehecht is aan steen of hout. Deze mos hecht wel minder goe ... (meer lezen)
€ 9,95 € 6,95
Callicostella Pancuras
Callicostella Pancuras is een zeldzame mossoort, echt een rariteit. Callicostella heeft een horizontale iets hangende groeivorm. Op de bodem vormt het een mooi groen tapijt. Deze mos hecht ook heel goed aan steen en hout. Echt een aanwinst v ... (meer lezen)
€ 8,95 € 5,95
Creeping mos
Creeping mos wordt zo genoemd omdat het een laagblijvende cq 'kruipende' groeivorm heeft. Creeping mos is een redelijk snelgroeiende mossoort. Creeping mos biedt heel snel veel schuilmogelijkheden voor uw jongbroed. Creeping mos kan op steen ... (meer lezen)
€ 6,95
Flame mos
Flame mos wordt zo genoemd vanwege zijn groeivorm, deze is recht omhoog met lange slierten. Flame mos is een redelijk snelgroeiende mossoort. Flame mos biedt heel snel veel schuilmogelijkheden voor uw jongbroed. Flame mos kan op steen of op ... (meer lezen)
€ 6,95
Fissidens miroshaki
Fissidens miroshaki is een rariteit en niet in de handel verkrijgbaar. Deze soort is zeer langzaam groeiend. De stengels zijn circa 0,6 cm groot.  De blaadjes zijn vrij groot vergeleken met andere fissidens soorten. Mooie mossoort dat echt e ... (meer lezen)
€ 8,95
Fissidens hououa
Fissidens hououa is een rariteit en niet in de handel verkrijgbaar. Deze soort is zeer langzaam groeiend. De stengels zijn circa 0,6 cm groot.  Het beste groeit deze fissidens op lavasteen.    Aangeboden wordt een setje van ... (meer lezen)
€ 8,95 € 4,95
Fissidens splachnobroides
Fissidens splachnobroides is een rariteit en niet in de handel verkrijgbaar. Deze soort is zeer langzaam groeiend. De stengels zijn circa 0,8 cm groot.  Het beste groeit deze fissidens op lavasteen.    Aangeboden wordt een s ... (meer lezen)
€ 8,95