mossen

Mossen zijn er in diverse soorten en maten. De mossen die Shrimpparadise aanbiedt zijn mossen die in een garnalenaquarium goed gedijen. De mossen groeien in onze eigen bakken en zijn dus 'eigen' kweek. Mossen dienen opgebonden te worden op een steen of op een stuk hout. Als het mos eenmaal is 'aangeslagen' zal het snel uitgroeien tot een mooi matje. De hoeveelheid mos dat aangeboden wordt is voldoende om een oppervlakte van 7,5 cm x 7,5 cm mee te bedekken. Mossen behoeven maar weinig licht en bemesting is niet nodig. Over het algemeen houden mossen van zuur, voedselarm en zuurstofrijk water.

 

Momenteel hebben we ook heel zeldzame fissidens soorten in ons assortiment. Deze worden aangeboden in een kleine hoeveelheid (circa 10 stengels). Aangezien ze zo zeldzaam zijn en zeer langzaam groeien kunnen we maar een kleine hoeveelheid aanbieden. Deze soorten zijn in aquariumwinkels bijna niet verkrijgbaar omdat het trage groeiers zijn en het is voor groothandels te duur om ze zelf te kweken. De aangeboden stengels zijn van eigen kweek en zijn maar beperkt verkrijgbaar. 

Levermos
Levermos is een van de makkelijkere soorten. Levermos is redelijk snelgroeiend vergeleken met de overige mossoorten. Het mos heeft een 'wierachtige' verschijningsvorm en heeft een donkergroene kleur. Levermos kan op steen of op hout gebonden ... (meer lezen)
€ 6,95
Koraalmos (Riccardia Chamedryfolia)
Koraalmos is een zeer populaire mossoort dat de laatste jaren steeds vaker terug te vinden is in garnalenaquaria. Koraalmos is een langzaam groeiende soort dat een mooi gewelfd tapijt kan vormen. Zeer makkelijk in onderhoud en toepasbaar in ... (meer lezen)
€ 9,95
distichophyllum sp
  Distichophyllum sp is een zeldzame mossoort, echt een rariteit. Distichophyllum bestaat als het ware uit kleine houtige stengels. Heel mooi effect als het eenmaal goed groeit en vastgehecht is aan steen of hout. Deze mos hecht wel m ... (meer lezen)
€ 4,95
Koraalmos Micro
Micro koraalmos is een zeer zeldzame mossoort dat pas recent bij enkele liefhebbers in bezit is. Het lijkt erg op koraalmos maar heeft een veel fijnere structuur. Het groeit ook langzamer dan koraalmos. Groeit prima op lavasteen en hout. De ... (meer lezen)
€ 8,95
Kameroenmos (Plagiochilaceae sp.)
Kameroenmos is een relatief zeldzame mossoort in de aquariawereld. Sinds begin dit jaar kweekt shrimpparadise kameroenmos en sinds kort kunnen we het ook aanbieden in onze webshop. Kameroenmos komt van oorsprong uit kameroen, deze mos ... (meer lezen)
€ 6,95
Fissidens Fontanus
Fissidens fontanus is een van de meest gewilde mossoorten. De frisgroene kleur en de fijne vertakkingen zorgen ervoor dat deze mos een blikvanger in uw aquarium is.    De hoeveelheid mos dat wordt aangeboden is voldoende voor e ... (meer lezen)
€ 8,95
Callicostella Pancuras
Callicostella Pancuras is een zeldzame mossoort, echt een rariteit. Callicostella heeft een horizontale iets hangende groeivorm. Op de bodem vormt het een mooi groen tapijt. Deze mos hecht ook heel goed aan steen en hout. Echt een aanwinst v ... (meer lezen)
€ 8,95
Fissidens Nobilis
Fissidens nobilis is een zeldzame mossoort dat maar zelden wordt aangeboden. De nobilis heeft lange rechte stelen van circa 3-4 cm. Het zorgt voor ook mooie verstopplekken voor je jonge garnalen.   Foto 2 geeft een indicatie va ... (meer lezen)
€ 5,95
Fissidens hououa
Fissidens hououa is een rariteit en niet in de handel verkrijgbaar. Deze soort is zeer langzaam groeiend. De stengels zijn circa 0,6 cm groot.  Het beste groeit deze fissidens op lavasteen.    Aangeboden wordt een setje van ... (meer lezen)
€ 4,95
Loxogramme sp. wave moss
Loxogramme sp. wave moss is een zeldzame mossoort. Dit mos lijkt op levermos, echter is deze fijner van structuur en vormt een soort deken. Dit mos hecht prima op lavasteen en kienhout. Een absolute aanwinst voor uw aquarium.   ... (meer lezen)
€ 4,95 € 3,95
Christmas mos
Christmas mos heeft een heel typische driehoekige structuur. Dit is ook de reden van de benaming 'christmas mos'.  Het is een makkelijk te houden mossoort en groeit redelijk snel. Voor garnalen vormt deze mos ideale schuilplekken voor de ... (meer lezen)
€ 3,95
Weeping mos
Weeping mos heeft een heel typische groeivorm, er zitten veel vertakking in het mos. Deze mossoort groeit van boven naar beneden.    Als je deze mos op de grond laat groeien dan vormt deze een mooi tapijt.     ... (meer lezen)
€ 3,95
Fissidens miroshaki
Fissidens miroshaki is een rariteit en niet in de handel verkrijgbaar. Deze soort is zeer langzaam groeiend. De stengels zijn circa 0,6 cm groot.  De blaadjes zijn vrij groot vergeleken met andere fissidens soorten. Mooie mossoort dat echt e ... (meer lezen)
€ 8,95
Fissidens splachnobroides
Fissidens splachnobroides is een rariteit en niet in de handel verkrijgbaar. Deze soort is zeer langzaam groeiend. De stengels zijn circa 0,8 cm groot.  Het beste groeit deze fissidens op lavasteen.    Aangeboden wordt een s ... (meer lezen)
€ 8,95
Anchor mos
Anchor mos heeft een heel typische groeivorm, het lijkt veel op christmas mos alleen wat uitbundiger en feller van kleur. Het is een makkelijk te houden mossoort en groeit redelijk snel. Voor garnalen vormt deze mos ideale schuilplekken v ... (meer lezen)
€ 3,95
Fissidens mni nobilis
Fissidens mini nobilis is een zeer fraaie fissidens soort. Deze soort groeit vrij langzaam. Na verloop van tijd ontstaat er een mooie bolvormige klomp mos (zie foto 1 (moederplant).   Fissidens kan het beste opgebonden worden o ... (meer lezen)
€ 5,95 vanaf € 2,95
Fissidens mini taiwan
Fissidens mini taiwan is een bijzonder mooie fissidens soort. Deze soort is vrij zeldzaam en eigenlijk alleen bij liefhebbers en verzamelaars verkrijgbaar. Het beste groeit deze fissidens op lavasteen. Het beste kun je met visdraad de ... (meer lezen)
€ 4,95