ADA soil

ADA is het merk dat door topkwekers uit Azië gebruikt wordt. Shrimpparadise heeft in al die jaren diverse merken bodems uitgeprobeerd. De ADA soil amazonia komt over het algemeen als beste uit de bus. De kweekresultaten met caridina garnalen zijn bijzonder goed. Het is wel een duurder merk dan gemiddeld, maar qua prijs/kwaliteit is het dat wel waard.

 

Ada amazonia soil bevat eigenschappen die de kh en pH verlagen. Uit ervaring weten we dat de ADA amazonia soil bij het gebruik van osmose en GH regulator minimaal twee jaar meegaat. Bij een 3 wekelijkse waterverversing van 30%.

 

Shrimpparadise adviseert om een laag van circa 2,5 cm aan te brengen. In een 60 liter bak is dit een halve zak van 9 liter. Om een iets betere pH verlagende werking te verkrijgen is het raadzaam om een dun laagje Ada amazonia soil powder over de bodem te strooien, in een 60 liter bak is een halve liter powder voldoende. Op deze manier wordt een pH van circa 5,5 bereikt. Deze waarde is ideaal voor een optimale kweek van caridina garnalen.