Mossen, varens en bucephalandra

In deze blog komen alle nieuwe en bestaande planten die Shrimpparadise in zijn bakken heeft staan. Tegenwoordig worden er steeds meer bijzondere en zeldzame planten aangeboden op het internet. Deze planten zijn over het algemeen niet of lastig te verkrijgen in de aquariumzaken vanwege het feit dat het traaggroeiers zijn en voor beginnende aquarianen niet echt geschikt zijn. Deze blog zal langzaam uitgroeien tot een kleine database van bijzondere voor garnalenbakjes geschikte planten. Het zijn allen planten met een rhizoom dat op hout of steen groeit. De foto's zijn allen zelfgemaakt. Mocht je geinteresseerd zijn in een stek van een van de planten kijk dan eerst bij het plantenaanbod. Mocht de betreffende plant niet aangeboden worden neem dan ff contact op om te kijken of er een stek beschikbaar is. 

Bucepahalandra

Bucepahalandra minicoin black:

Donkerbladige bucepahalandra met kleine ovale bladeren. Dit is een kleine laagblijvende kruipende soort. 

 

Bucepahalandra catherinea:

Frisgroene bucepahalandra met kleine langwerpige bladeren. Dit is een kleine laagblijvende kruipende soort. 

 

Bucepahalandra Sakura Pink:

Een hele mooie middelgrote bucephalandra soort. De bladeren zijn langwerpig van vorm en vanwege de kleur is deze plant zo bijzonder. De roze kleur is een prachtige blikvanger. Deze soort groeit iets langzamer dan gemiddeld.

 

Bucephalandra Brownie Ghost 2011:

De ghost 2011 is al jaren de meest gewilde soort onder de bucephalandra liefhebbers. Er zijn verschillende Bucephalandra brownie ghost varianten verkrijgbaar. Zo zijn er o.a. de 2012 en 2015. In shops wordt ook regelmatig de brownie ghost aangeboden. Wij zijn er echter van overtuigd dat we de echte 2011 variant in ons bezit hebben. Deze overtuiging komt voort uit het feit dat we de stekken enkele jaren gelede verkregen hebben van enkele zeer gerenommeerde hobbyisten. Ook van klanten en mede hobbyisten krijgen we te horen dat het wel de 2011 variant moet zijn vanwege de volle en diepe kleuring.