Aqua Soil Malaya powder

Aqua Soil Malaya

Aqua Soil Malaya bevat een fractie minder micro en macronutrienten en humuszuren dan Aqua Soil Amazonia. Echter is de pH verlagende werking net iets hoger. Deze bodem hoeft dan ook minder lang in te draaien (ca 4-6 weken) dan de Aqua Soil Amazonia (8 weken). De Aqua Soil Malaya heeft een gelige oker-achtige kleur en hiermee creeer je een Zuid-oost Azie sfeer.

 

Aqua Soil Malaya Powder heeft een fijne structuur waardoor het makkelijker is om plantjes in planten. Er wordt aangeraden om eerst een laag normale bodem aan te brengen met daar bovenop een laag powder bodem. Echter is dit niet noodzakelijk je kan er ook voor kiezen om alleen een normale bodem te gebruiken of alleen de powder bodem.

 

De Aqua Soil-serie is ontwikkeld door Takashi Amano. Door gebruik te maken van Aqua soil bodem wordt de hardheid en pH-waarde verlaagd. Voor de caridina garnalensoorten (Crystal black / red, taiwan bee, pinto, nanashi, skunk) worden zo ideale omstandigheden gecreerd. Ook waterplanten zoals varens, mossen en bucephalandra’s profiteren hiervan. 

 

Aqua Soil Malaya is uitermate geschikt voor de setup van een garnalenkweekaquarium, door de redelijke hoeveelheid aan macro en micronutrienten en humuszuren ontstaat er een evenwichtige bacteriepopulatie. In combinatie met de juiste bacterieculturen (bij voorkeur de VIN-products) worden de ideale omstandigheden voor de caridina’s gecreerd.

 

Voor de juiste toepassing van Aqua Soil is er een blog geschreven klik hier.

 

Aqua Soil Malaya powder
€ 18,90

€ 13,90

  • 3 kg
  • uitverkocht