Aqua Soil Amazonia powder

Aqua Soil Amazonia powder

Aqua Soil Amazonia is een van populairste bodems bij aquascapers en garnalenhouders. De Aqua Soil Amazonia bodems zijn voedselrijk en humeus.

 

Aqua Soil Amazonia Powder heeft een fijne structuur waardoor het makkelijker is om plantjes in planten. Er wordt aangeraden om eerst een laag normale bodem aan te brengen met daar bovenop een laag powder bodem. Echter is dit niet noodzakelijk je kan er ook voor kiezen om alleen een normale bodem te gebruiken of alleen de powder bodem.

 

De Aqua Soil-serie is ontwikkeld door Takashi Amano, met als inspiratiebron het tropisch regenwoud. De amazone bestaat grotendeels uit helder, zacht zuur water. Door gebruik te maken van Aqua soil bodem wordt de hardheid en pH-waarde verlaagd. Voor de caridina garnalensoorten (Crystal black / red, taiwan bee, pinto, nanashi, skunk) worden zo ideale omstandigheden gecreerd. Ook waterplanten zoals varens, mossen en bucephalandra’s profiteren hiervan. Het zogenaamde ‘blackwater’ effect zorgt voor een natuurlijke helderheid.

 

Aqua Soil is uitermate geschikt voor de setup van een garnalenkweekaquarium, door de hoge hoeveelheid aan macro en micronutrienten en humuszuren ontstaat er een evenwichtige bacteriepopulatie. In combinatie met de juiste bacterieculturen (bij voorkeur de VIN-products) worden de ideale omstandigheden voor de caridina’s gecreerd.

 

Voor de juiste toepassing van Aqua Soil is er een blog geschreven klik hier.

 

Aqua Soil Amazonia powder 3 liter
€ 54,90

€ 34,90

  • 9 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen