Aqua Soil Amazonia II

Aqua Soil Amazonia II

Aqua Soil Amazonia II is de opvolger van Aqua Soil Amazonia. Het betreft nagenoeg dezelfde bodem met dezelfde werking. Amazonia II heeft een iets kleinere korrel en bevat iets minder stikstof. De indraaitijd is dan ook iets korter dan bij Amazonia.

 

De Aqua Soil Amazonia bodems zijn voedselrijk en humeus.

 

De Aqua Soil-serie is ontwikkeld door Takashi Amano, met als inspiratiebron het tropisch regenwoud. De amazone bestaat grotendeels uit helder, zacht zuur water. Door gebruik te maken van Aqua soil bodem wordt de hardheid en pH-waarde verlaagd. Voor de caridina garnalensoorten (Crystal black / red, taiwan bee, pinto, nanashi, skunk) worden zo ideale omstandigheden gecreerd. Ook waterplanten zoals varens, mossen en bucephalandra’s profiteren hiervan. Het zogenaamde ‘blackwater’ effect zorgt voor een natuurlijke helderheid.

 

Aqua Soil is uitermate geschikt voor de setup van een garnalenkweekaquarium, door de hoge hoeveelheid aan macro en micronutrienten en humuszuren ontstaat er een evenwichtige bacteriepopulatie. In combinatie met de juiste bacterieculturen (bij voorkeur de VIN-products) worden de ideale omstandigheden voor de caridina’s gecreerd.

 

Voor de juiste toepassing van Aqua Soil is er een blog geschreven klik hier.

 

Aqua Soil Amazonia II

€ 37,90

  • 9 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen